28.12.10

mitt år

Om jag hade orken och tiden skulle jag kunna skriva en hel bok om det här året. Och jag vet inte hur jag ska börja, var jag ska börja någonstans. När jag tänker tillbaka, funderar, så kommer jag faktiskt fram till att år 2010 har varit det bästa och sämsta år någonsin. Det jag varit med om och upplevt det här året är svår att beskriva. Men jag ska försöka. Ska försöka göra det så kort och innehållsrikt som det bara går.

Mitt år började efter en lång natt på en kall fest någonstans i dalarna, drack för mycket champagne och dansade tills jag inte orkade mer.

Nåja, året började sisådär. Under våren hann jag byta agentur, göra lite småjobb, vinna lite modelltävlingar, gå på modeveckan i stockholm, skratta alldeles för mycket i skolan, sitta på centralen i 7 timmar non-stop, festa för mycket, åka snowboard för första gången, byta skola+linje, fota för mycket, röka massa vattenpipa, hänga med min vän simon sjukt mycket och spela in låtar, få mitt hjärta krossat ett x antal gånger.

Sommaren är nog höjdpunkten. Allt hände. Allt var bra. Allt var perfekt. Mamma och jag hittade lägenhet i stockholm och jag kom in på den skola jag ville in på. Då omedveten om hur mycket jag skulle sakna mina älskade vänner, hur långt bort jag skulle flytta. för evigt. För jag skulle aldrig klara mig utan dom. De är helt klart de bästa jag vet. Dom är det bästa som hänt mig.
Sommaren började med massa glass-ätande och festande, helst varje dag tillsammans med vännerna. Jag skippade sommarjobb för att utnyttja min tid med nära och kära de få och sista månaderna i dalarna. Min vän klara jobbade i en söt glasskiosk med världens godaste och största glass. Försökte dra dit i princip varje dag, för lite prat. Minst en gång i veckan tog jag och min vän hanna en öl på en uteservering, vi gick på festival(p&l) och träffade gött folk, grät till kent, rockade till robyn, träffade även den finaste killen jag vet.
När festivalen var över, bestod veckan därpå av sömn och åter sömn. Alla var slitna, men alla var glada. Det var fint.
Sedan var det dags för en till liten festival, skanka loss. Jag var mest fräknig och glad. Nästan hyper, nästan lite för glad. Ni vet(se videon nedan). Hade för mycket smink och pussades lite för mycket. Bytte ut pussbiljetter om vartannat osv.
Träffade en fin kille som jag trodde hatade mig, men det visade sig vara fel. helt fel(killen ni ser i videon nedan) om jag ska vara ärlig har jag aldrig öppnat mig så mycket för någon som jag gjorde med honom. Han kommer alltid vara lite av en favorit för mig.
Vi drack vin med våra gemensamma vänner, skrek för mycket "backarååå!" och lyssnade på "riverside" tillsammans. Åkte moped kl sex på morgonen, sov i soffor, tältade bredvid ett bibliotek, använde en madrass som båt och åkte långt ute på en älv, sjöng en massa "123 fanta och rosé", gick barfota i regnet, blivit på tok för full. åkt på fina bilturer. Flyttat. Saknat. Älskat.


Hösten började rätt snabbt. Började skolan och så. Vilket tog mycket av min tid. Gick mycket på bio och åt mycket sushi. Jag hann även byta skola och linje igen. Då it-media inte alls var min grej, utan valde istället designgymnasiet. Hösten var bra. Jag var lycklig tills slutet. Jag förlorade något värdefullt, gjorde slut på något så jävla fint. Skolan var redan så påfrestande. Hur hösten var vill jag inte riktigt gå in på helhjärtat. Vill inte avslöja för mycket. Kan dock säga att det var den mest fina och underbaraste tid, som samtidigt krossat mig. Men nu är det snart ett nytt år och jag tänker göra det så bra som det bara går. Kanske göra de grejer jag kanske ångrade att jag inte gjorde, och tvärtom.

Hur som helst. önskar er alla ett gott nytt år, nu lämnar vi det som varit bakom oss. eller ja, det negativa.

2 kommentarer:

Carro sa...

Hej! du jag undrar vad för program du använder för att göra sån där film med massa olika klipp och musik i bakgrunden? :) fin blogg föresten, älskar den!

Sofia sa...

Hey du!
jag använder mig av det gamla hederliga windows movie maker. väldigt simpelt program att använda och även hur kul som helst!

tack så mycket! vad roligt!

xx